بازاریابی کارآفرینانه؛ دیدگاهی جهانی
Entrepreneurial marketing: global perspective
شاکله و ساختار اصلی کتاب در دو بخش و 15 فصل سازماندهی شده است. بهگونهای که بخش اول به بررسی همۀ جانبه رویکرد بازاریابی کارآفرینانه و پژوهشهای مرتبط اختصاص دارد و در بخش دوم به رویکردهای مختلف نسبت به بازاریابی کارآفرینانه توجهشده و در ادامه اهم موارد مطرح شده در هر فصل جهت تنویر ذهنی خوانندگان محترم آورده شده است:
هدف فصل اول با عنوان «پژوهشهایی در فصل مشترک بازاریابی و کارآفرینی» ارائۀ نمایی کلی از پژوهش در حوزۀ فصل مشترک بازاریابی و کارآفرینی است؛ همچنین شماری از رویکردها در متون و ادبیات پژوهش مورد بحث قرار گرفته و در اینفصل منعکس شده است. این فصل پیش از توجه به جهتگیریهای آتی، با مروری کلی بر پژوهشهای منتشره در نشریۀ پژوهش بازاریابی و کارآفرینی، بهعنوان ابزاری برای به تصویر کشیدن دامنۀ پژوهشهای انجام شده در حوزۀ فصل مشترک، استفاده میشود.
فصل دوم با عنوان « روابط متقابل بین تجربۀ کارآفرینانه، سبک تبیینی، اثرسازی و خودکارآمدی کارآفرینانه» روابط متقابل بین تجربۀ کارآفرینانه، سبک تبیینی و منطق اثرسازانه برای فهم بهتر مقدمات خودکارآمدی کارآفرینانه هم بهصورت نظری و هم عملی بررسی میشود. این فصل با استفاده از قالب صریحی از ارتباط متقابل بین خلق تجربۀ کارآفرینانه از سرمایۀ انسانی / اجتماعی، دو بعد سبک تبیینی (خوشبینانه در مقابل بدبینانه)، منطق اثرسازانه و خودکارآمدی کارآفرینانه به دانش شناخت کارآفرینی کمک میکند.
در فصل سوم ذیل عنوان «بازاریابی زمینهای»، فراخوانی برای محققان حوزههای مرتبط برای ایجاد چارچوب، مدل و پارادایمی به منظور هدایت پژوهشهای آتی در مسیر تلاقی بازاریابی و کارآفرینی است. در این فصل مفهومسازی از اجزاء «بازاریابی زمینهای» از طریق توسعۀ معنی و بهرهبرداری از زبان مورد استفاده در محتوا در بازارها و بافتهای فرهنگی و اقتصادی مختلف پیشنهاد میشود.
در فصل چهارم دربارۀ «نقش بازاریابی در کسبوکارهای نوپای طبیعی و عقلایی» بحث شده است. بهمنظور درک تمایز بین کسبوکارهای نوپای طبیعی و عقلایی خلاصهای از پیشرفتهای اخیر موضوع کارآفرینی بهعنوان آنچه ما آن را میبینیم بیانشده و در ادامه به موضوع دیدگاههای محدود و گستردهای در حوزۀ کارآفرینی توجه شده است.
فصل پنجم «گرایش بازاریابی کارآفرینانه در کسبوکارهای کوچک و متوسط» را شرح میدهد. شیوۀ به بازار آوردن محصولات و خدمات در کسبوکارهای جدید کارآفرینانه، اغلب با سازمانهای بزرگ بسیار متفاوت است. شرکتهای کوچک و متوسط با شماری از چالشهای تجاری درونی و بیرونی مواجهاند که از طریق
بهکارگیری ضمنی گرایش بازاریابی کارآفرینانه بر آن غلبه میکنند. گرایش بازاریابی کارآفرینانه بهویژه در بخشهای بهشدت دانشبنیان و دارای سطح بالای فناوری مشهود است که در آن بازار جهانیسازیشده و بهسرعت در حال تغییر است و اغلب محصولات جدید توسعهیافته روانۀ بازار میشود و رقابت از دیگر نقشآفرینان بزرگ و رقبای کوچکتر با وارد کردن فناوریهای جدید و نوآورانه در آن رخ میدهد. این فصل با تبیین و بیان مفهوم گرایش بازاریابی کارآفرینانه آغاز میشود و سپس بهتوصیف چارچوبی کیفی اقدام میکند.
فصل ششم با عنوان «جهانی شدن بازارها: متضمن نکاتی برای شرکتهای کارآفرین در سدۀ بیست و یکم» در تلاش است تا بخش مهمی از مطالب مربوط به جهانیشدن را پوششداده و سپس، دربارۀ چگونگی رشد شرکتهای کارآفرین، در دنیایی جهانیشده دیدگاههای جدیدی را ارائه دهد. از این رو پس از مرور مختصری از دیدگاههای موافق و مخالف، دربارۀ محرکهای فرآیند جهانیشدن، با تأکید بر نقش فناوری و رشد جمعیت در مقایسه با عواملی مرسوم همچون هزینه، بازار، دولت و رقابت بحث میشود. بهویژه، نقش توانمندسازی فناوری برای خلق مشترک ارزش، باید برای غلبه بر چالشهای رشد جمعیت (و یا فقدان آن) در نظر گرفته شود.
همانگونه که در فصل هفتم با عنوان «فرصت و بازاریاب کارآفرینانه» آمده است؛ فرصت، یک موضوع جاری در بازاریابی کارآفرینانه محسوب میشود که شامل جستوجو، شناسایی، پرورش، توسعه و خلق فرصت، در کنار فعالیتهایی است که خلق و کسب ارزش را هنگام بهرهبرداری از فرصتها در بردارد. در این فصل، ماهیت پیچیدۀ فرصت بررسی شده و یک دیدگاه زمانبندی شده، غیرخطی و درحال ظهور، معرفی میشود. این دیدگاه که بیان میکند فرصت وجود دارد و باید پژوهشهایی برای کشف آنها انجام شود، بیش از حد محدودکننده است. فرصت میتواند خلق شود و حرکت کند، تغییر کند، بخش بخش شده و به اشکال و فرمهای جدید درآید. بازاریابی کارآفرینانه در برههای از کشف / خلق فرصت و بهرهبرداری از آن وجود دارد. بازاریابها باید مسئولیت بالاتری را برای افق فرصت در یک شرکت، یک اولویت در هوشیاری کارآفرینانه و اتخاذ دیدگاه روشن بر خلق و کسب ارزش درنظر بگیرند. بازاریاب هنگامی که مطمئن میشود بین ارزش و فرصت تناسب وجود دارد، با دو پدیدۀ بسیار متغیر و ذهنی مواجهه میشود. که هر دو مورد موضوع مورد توجه در هنگام خلق، رونق و اجرا هستند و هر دو بر یکدیگر تأثیر میگذارند.
فصل هشتم با عنوان «سرمایه و شبکههای کارآفرینانه » بهطور خلاصه با برخی از جزئیات و انواع مختلف منابع موردنیاز برای حمایت از روند کارآفرینی آغاز میشود و در ادامه، با جزئیات دقیقتری، به نقش و مشارکت بیشتر شبکههای کارآفرینانه در تأمین دسترسی به این منابع و حمایت از فرآیند کارآفرینی توجه میشود.
فصل نهم با عنوان «کسبوکارهای کوچک و متوسط پراکنده: الگویی مفهومی در حوزۀ شبکههای کارآفرینانه»، از دیدگاهی فرهنگی و جهانی، پژوهشهای گذشته را مرور میکند تا دیدگاهی نو و زمینهای برای تفکّر بیشتر دربارۀ رابطۀ میان شبکههای «عصر نوین» و کسبوکارهای کوچک و متوسط ارائه دهد. با شروع تاریخی دیدگاه جهانیشدن، این فصل به بررسی قومیت بهعنوان عامل انسجام فرهنگی اقدام میکند و سپس پیرامون ارزشهای فرهنگی، جذب و هویتهای «چند - محلی» بحث کرده و درنهایت به معنای گروههای پراکنده و ارتباط آن با کسبوکارهای کوچک و متوسط معاصر را بررسی میکند. این فصل مفاهیم اصلی اعتماد و نقش آن بهعنوان عامل پیوند در گروههای پراکنده، فعالیتها و فرآیندهای شبکهسازی را معرفی میکند و توصیه میکند، بهرغم اینکه عوامل به هم مرتبطی همچون شرایط بازار، مهاجرت گزینشی، فرهنگ، شبکههای اجتماعی و استراتژی گروهی (ارتباط میان فرصت و ویژگیهای قومی) در بلندمدت توسعهیافتهاند، الگوهای مفهومی
آنها، در حوزۀ شبکههای کارآفرینانه که کسبوکارهای کوچک و متوسط پراکنده بهکار میبرند، بسیار مشابه الگوهایی است که کسبوکارهای کوچک و متوسط در شرایط کنونی بهکار میبرند. این امر نشان میدهد که ما در چرخهای دایرهوار حرکت میکنیم.
در بخش دوم کتاب، به بررسی رویکردهای مختلف نسبت به بازاریابی کارآفرینانه توجهشده، بهطوری که در فصل دهم، «خلق بازار بهعنوان یک فرایند بازاریابی کارآفرینانه» گویای مباحثی جدی و نوپدید در حوزۀ بازاریابی کارآفرینانه بهعنوان عاملی در خلق بازار یا ایجاد نیازهای جدید در بازار برای پیشگامان بازار است. خلق بازار، یک فعالیت کسبوکار اساسی در بازار آزاد پویا و رقابتی است که میتواند یک مسیر رشد بالقوه را در شرکتهای بزرگ فراهم کند. خلق نیازها و خواستههای جدید، همانگونه که ما نشان خواهیم داد، مرکز خلق بازار است. اما به باور ما، بازاریابی از خلق بازار بهعنوان یک تصمیم عامدانه و راهبردی بسیار فاصله گرفته و بهجای آن، خلق بازار را تنها بهعنوان نتیجۀ رفع نیازهای پنهانی میداند که بسیاری موافقاند این امر، تنها محصولی جانبی از بازاریابی اثربخش است نه یک تصمیم راهبردی. در این فصل نشان میدهیم که خلق بازار، یک استراتژی در نظر گرفته شده و متفاوت از خلق بازار بهعنوان یک پدیدۀ نوظهور است. بر این اساس، یک رویکرد بازاریابی کارآفرینانه را برای خلق بازار پیشنهاد میکنیم، که بهطور کاملتر، پذیرای اقدام فعلی هم در بازاریابی و هم در کارآفرینی است و در آن خلق بازار بهعنوان استراتژی در نظر گرفته میشود و در هستۀ فصل مشترک بازاریابی و کارآفرینی قرار دارد. گرچه بازاریابی، زمانی، خلق بازار را بهعنوان یک مزیتی رقابتی میپذیرفت، لیکن ما استدلال میکنیم که بازاریابی در دهههای اخیر در این مورد سکوت کرده و در مقابل ابزارها و روشهایی را برای شناسایی خواستهها و نیازهای آشکار مشتری توسعه داده است که بسیاری از آنها به خلق بازار منجر نمیشوند. همچنین مشاهده میکنیم که ادبیات کارآفرینی، تشویق خلق بازار را بهعنوان یک منبع مزیت رقابتی ادامه داده است. بر این اساس، یک رویکرد تلفیقی را تشویق کرده که از شیوههای فعلی در بازاریابی و کارآفرینی ترسیم میشود و این را در قالب مدلی ارائه خواهیم داد که «مدل پویا از خلق بازار» مینامیم.
در فصل یازدهم، به ابعاد و اجزاء «بازاریابی نوآورانه در کسبوکارهای کوچک و متوسط» توجه شده است. این فصل، مفهوم بازاریابی نوآورانه را در چارچوب کسبوکارهای کوچک و متوسط در نظر میگیرد. این مبحث، برپایۀ تشخیصی استوار است که ممکن است کسبوکارهای کوچک و متوسط در یک فرم از بازاریابی فعالیت داشته باشند که ممکن است بهآسانی تشخیص داده نشده یا درک نشده باشد و توسط محدودیت منابع از جمله منابع مالی و تخصصی محدود منع شده باشند. برای فائق آمدن چنین موانعی، کسبوکارهای کوچک و متوسط از فرمهای خلاقانهتری از بازاریابی استفاده میکنند. این فصل در ابتدا مباحثی را با اشارۀ خاص به ویژگیهای بازاریابی کسبوکارهای کوچک و متوسط و ویژگیهای نوآوری در کسبوکار بهمنظور کمک به شناسایی ماهیت بازاریابی نوآورانه در کسبوکارهای کوچک و متوسط بررسی میکند. پس از این بررسی، دانش بازاریابی نوآورانه و متغیرهای اصلی پیشنهادشده توسط دانش محصور شده در یک چارچوب نظری ارائه شده است که سازههای بازاریابی نوآورانه کسبوکارهای کوچک و متوسط (متغیرهای بازاریابی، اصلاح، بازاریابی یکپارچه، مشتریمداری، بازار متمرکز و پیشنهاد منحصربهفرد) را مطابق با نقش آنها در بازاریابی نوآورانه و اقدامات در کسبوکارهای کوچک و متوسط طبقهبندی میکند.
در فصل دوازدهم، «رسانههای اجتماعی، مدیریت ارتباط با مشتری و کسبوکارهای کوچک و متوسط» با این ذهنیت بررسی شدهاند که اساس موفقیت کسب و کارهای کوچک و متوسط توانمندی آنها در برقراری
ارتباط مستمر با مشتریان در بستر رسانههای اجتماعی مورد استفاده در هر یک از بخشهای بازار است. برای فعالان بازاریابی رسانههای اجتماعی، بهطورکلی، شکل رسانههای اجتماعی در مدیریت ارتباط با مشتری ممکن است به روشنسازی اهداف، استراتژی و تاکتیکها در استفاده از رسانههای اجتماعی کمک کند. پژوهشهای اندکی برای ارتباط بین مدیریت ارتباط با مشتری و کسب و کارهای کوچک و متوسط، یا رسانههای اجتماعی و مدیریت ارتباط با مشتری انجام شده است. این فصل هر سه حوزۀ مشخص شده را به هم مرتبط کرده و مفاهیم نظری و عملی از انجام این کار را نشان میدهد. همچنین این فصل در این باره بحث خواهد شد که چگونه کسب و کارهای کوچک و متوسط، مدیریت ارتباط با مشتری را انجام میدهند و اینکه چگونه این کسب و کارها در حال استفاده از فناوریهای جدید رسانههای اجتماعی بهعنوان بخشی از فعالیت «مدیریت ارتباط با مشتری در شبکههای اجتماعی» خود هستند.
«تغییر از بازاریابی توصیهای به بازاریابی رسانههای اجتماعی» محور اصلی مورد بررسی در فصل سیزده است. تبلیغات کلامی مدت زیادی است که از روشهای ارتباطی مورد علاقۀ کارآفرینان برای جذب مشتریان بوده است، اما تا حد زیادی توسط شرکتها و نظریهپردازان بازاریابی نادیده گرفته شده است. در این فصل، این مسئله بررسی میشود که چرا تبلیغات شفاهی هنوز هم قویترین راه برای برقراری ارتباط پیامهای بازاریابی است و اینکه چگونه توسط رسانههای اجتماعی ارتقاء یافته است.
در فصل چهاردهم به «چالشها و فرصتهای برندسازی برای کسبوکارهای نوپا» توجه شده است. این فصل توضیح میدهد که چگونه یک برند قوی میتواند پایه و اساس قالب یک شرکت باشد، به گونهای که یک کسبوکار کوچک از طریق ایجاد یک برند به شدت متفاوت، به سمت یک شرکت تثبیت شده رشد کند. همچنین استدلال میکند که برندسازی، دربرگیرندۀ بسیاری از فعالیتهای مشابه برای ایجاد یک کسبوکار است و با بررسی اهمیت برند بینالمللی برای رشد پایدار، فصل به پایان میرسد.
فصل پانزدهم با عنوان «تکنوازی در بازاریابی کارآفرینانه» بهطور خلاصه با توجه به ماهیت و وضعیت (جایگاه) خوداشتغالی انفرادی، قبل از بررسی چالشهای خاص کار انفرادی و ارتباط آن با فرآیند کارآفرینی آغاز میشود. سپس، جزئیات بیشتری دربارۀ موضوعاتی همچون پرتفوی فعالیتها، نقش گروهبندی کارآفرینی رسمی و غیررسمی و ارزش تنوع در ارائۀ فرصتهایی برای یادگیری بررسی میشود.
بخش اول : دیدگاه بازاریابی کارآفرینانه
فصل اول: مقــدمه
چکیـده 21
1-1. مقـدمه 21
2-1. دیدگاههای متفاوت در فصل مشترک 23
4-1. روش تحقیق و جمعآوری اطلاعات در فصل مشترک 26
5-1. آموزش و تعلیم در فصل مشترک 29
6-1. دیدگاههای بینالمللی 32
7-1. خلاصهای از پژوهشهای انجام شده فصل مشترک در نشریۀ پژوهشهای بازاریابی و کارآفرینی طی 12 سال 35
8-1. نتیجهگیری 37
فصل دوم: روابط متقابل بین تجربه کارآفرینانه، سبک تبیینی، اثرسازی و خودکارآمدی کارآفرینانه
چکیـــده 39
2-1. مقدمه 39
2-2. خودکارآمدی و کارآفرینی 43
2-3. تجربه: نتایج کارآفرینانه و ایجاد سرمایۀ انسانی و اجتماعی 45
2-4. سبک تبیینی بهعنوان تعدیلگر خودکارآمدی و تجربۀ کارآفرینانه 46
2-5. تجربه و خودکارآمدی کارآفرینانه 50
2-6. منطق اثرسازانه 52
2-7. پیشنهادها 52
8-2 . نتیجهگیری 55
فصل سوم: بــازاریابی زمینهای
چکیـــده 57
3-1. مقـدمه 57
3-2. پیشینۀ مفهومی 59
3-3. واژهنگاری زمینهای 61
4-3. مبانی نظری موجود در فصل مشترک 62
5-3. بازاریابی در زمینۀ کاربردی 62
3-6. زبان و محتوای زبانی 65
7-3. بازاریابی در زمینه کسب و کار 66
3-8. نتیجهگیری 69
فصل چهارم: نقش بازاریابی در کسب و کارهای نوپای طبیعی و عقلایی
چکیـــده 71
4-1. مقـدمه 71
4-2. کسب و کارهای نوپای کارآفرینانه طبیعی و عقلایی 81
4-3. دیدگاه محدود و گسترده از بازاریابی 90
4-4. نقش بازاریابی در کسبوکارهای نوپای مختلف 93
4-5. نتیجهگیری 96
فصل پنجم: گرایش بازاریابی کارآفرینانه در کسب و کارهای کوچک و متوسط
چکیـــده 99
5-1. مقـدمه 99
5-2. گرایشهای استراتژیک و کسبوکارهای کوچک و متوسط 102
5-3. مدل مفهومی گرایش بازاریابی کارآفرینانه 106
5-4. چارچوب EMICO (چارچوب گرایش مشتری، گرایش نوآوری، گرایش بازاریابی، گرایش کارآفرینانه) 108
۵-۵. مقایسۀ گرایش بازاریابی کارآفرینانه در «سیلیکون ولی» ایالات متحده و «ولز» انگلستان 111
۵-۶. نتیجهگیـری 116
فصل ششم: جهانی شدن بازارها: آموزههایی برای شرکت کارآفرین
چکیـــده 119
۶-۱. مقـدمه 119
۶-۲. نیروهای محرک جهانیشدن 122
۶-۳. فرآیند جهانیشدن 128
6-4. نکات بازاریابی و استراتژی برای کارآفرینی و کسبوکارهای کوچک و متوسط 132
6-5. نتیجهگیری 133
فصل هفتم: فرصت و بازاریاب کارآفرینــانه
چکیــده 135
7-1. مقـدمه 135
2-7. فرصت چیست؟ 136
3-7. منابع و انواع فرصتها 139
4-7. فرصتها شناسایی میشوند یا خلق میشوند؟ 140
5-7. خصوصیات اصلی فرصتها: دارای چارچوب زمانی، پویایی و ظهور آن 141
6-7. ماهیت ظهور فرصت 142
7-7. تسهیل فرآیند ظهور فرصت 146
8-7. خلق فرصتها 147
7-9. فرصت و بازاریابی کارآفرینانه 148
7-10. ارزیابی فرصت 153
7-11. نتیجهگیری 155
فصل هشتم: سرمایه و شبکههای کارآفرینــانه
چکیــده 157
8-1. مقـدمه 157
8-2.کارآفرینی در زمینۀ کسب و کار 160
8-3. منابع کارآفرینانه 160
8-4 .تعامل بین اشکال سرمایۀ کارآفرین 163
8-5. اشکال سرمایه و پژوهشهای کارآفرینی 164
8-6. شبکههای کارآفرینانه 167
8-7. نظریۀ شبکههای اجتماعی 168
8-8. شبکههای کارآفرینانه بهعنوان یک منبع کلیدی بازاریابی کارآفرینانه 170
9-8. روشهای تحقیق و روششناسی 171
8-10. نتیجهگیری 173
فصل نهم: کسب و کارهای کوچک و متوسط پراکنده : الگویی مفهومی در شبکههای کارآفرینانه
چکیــده 175
9-1. مقـدمه 176
9-2. درسهای تاریخی و برنامههای فعلی 177
9-3. قومیت بهعنوان یک انسجامدهنده مفهومی فرهنگ 177
9-4. ارزشهای فرهنگی، جذّب و هویّتهای چند محلی 179
9-5. اعتماد 181
9-6. گونهشناسی کسبوکار کوچک و متوسط پراکنده 182
9-7. نتیجهگیری 183
بخش دوم : رویکردها نسبت به بازاریابی کارآفرینانه
فصل دهم: «خلق بازار» بهعنوان یک فرایند بازاریابی کارآفرینــانه
چکیـده 187
1-10. مقـدمه 187
2-10. بازار چیست و بازارها چگونه خلق میشوند؟ 190
3-10. در بازاریابی چه آموزش میدهیم؟ 193
10-4. یک دیدگاه متفاوت « رویکرد پویا » به خلق بازار 200
10-5 .نتیجهگیری 205
فصل یازدهم: بازاریابی نوآورانه در کسب و کارهای کوچک و متوسط مفهومیابی: «ادغام، پیشبینی، دگرگونی»
چکیـده 207
11-1. مقـدمه 208
11-2. ویژگیهای بازاریابی کسبوکارهای کوچک و متوسط 209
11-3. ویژگیهای نوآوری در کسبوکارها 210
11-4. بازاریابی نوآورانه در کسبوکارهای کوچک و متوسط 214
11-5. مفهومسازی چارچوب TAPE (دگرگونی، ادغام و پیشبینی، استثنایی) از بازاریابی نوآورانه 217
11-6. بازاریابی نوآورانه – TAP (دگرگونی، ادغام و پیشبینی) 222
11-7. نتیجهگیری 223
فصل دوازدهم: رسانههای اجتماعی مدیریت ارتباط با مشتری و کسب و کارهای کوچک و متوسط
چکیـده 227
1-12. مقـدمه 228
2-12. مدیریت ارتباط با مشتری اجتماعی 229
3-12. مدیریت ارتباط با مشتری اجتماعی در کسبوکارهای کوچک و متوسط 230
4-12. عملکرد ارتباط با مشتری 233
5-12. پژوهشها 234
12-6. وضعیت فعلی 234
12-7. نتیجهگیری 247
فصل سیزدهم: تغییر از بازاریابی توصیهای به بازاریابی رسانههای اجتماعی
چکیـده 251
13-1. مقـدمه 251
13-2. تأثیر محیط کسبوکارهای کوچک و متوسط بر بازاریابی 253
13-3. بازاریابی توصیهای 254
13-4. نظریۀ بازاریابی، ارتباطات توصیهای را نادیده میگیرد. 257
13-5. اثرگذاری بر ارتباطات توصیهای 258
13-6. بازاریابی رسانههای اجتماعی 259
6-13. رهنمودهایی برای کارآفرینان 268
7-13. نتیجهگیری 269
فصل چهاردهم: آیا برندسازی موضوع مهمی برای کسب و کارهای نوپا است؟ چالشها و فرصتها
چکیـده 271
1-14. مقـدمه 271
2-14. استراتژی برند بهعنوان استراتژی کسبوکار 272
14-3. فرصتهای برندسازی برای کارآفرینان 276
14-4. اهمیت برندسازی خارجی برای رشد پایدار 279
14-5. برندسازی داخلی و خارجی یینگ و یانگ 280
14-6. نتیجهگیری 282
فصل پانزدهم: تکنوازی در بازاریابی کارآفرینــانه
چکیـده 283
15-1. مقـدمه 283
15-2. ماهیت، وضعیت و جایگاه شاغلان انفرادی 284
15-3. در حال حاضر شاغل انفرادی چه کسی است؟ 287
4-15. چطور شاغلان انفرادی کارهای خود را انجام میدهند؟ 288
15-5. شاغلان انفرادی چه نوع فعالیتهای کسبوکاری را ارائه میدهند؟ 289
6-15. «آنچه میدانید مهم نیست، چه کسی را میشناسید مهم است:» ارزش شبکهسازی 290
7-15. شاغلان انفرادی چطور میفهمند که چطور باید کاری را انجام دهند که نیاز است ؟ 291
8-15. ماهیت کارکردن شاغلان انفرادی 294
9-15. چگونه شاغلان انفرادی کار را به دست میآورند؟ فعالیتهای تبلیغاتی 295
10-15. شاغلان انفرادی کجا به دنبال مشاوره و راهنمائی هستند؟ 296
11-15. شاغلان انفرادی چه نگرشها و رفتارهایی در رویارویی در میان دیگران انجام میدهند؟ 297
12-15. نتیجهگیری 298
منـــابع : 299
فهرست شکلها
شکل 1. تمرکز پژوهشها در مقالات JRME در سالهای2000_2011 35
شکل 2. ارتباط بین تجربه و خودکارآمدی کارآفرینانه 42
شکل 3. طبقهبندی زبانشناختی از بازاریابی 63
شکل 4. محرکهای بازاریابی زمینهای 64
شکل 5. مفهومسازی اجزای «چهار چشمانداز» یک پارادایم جایگزین از پژوهشها در فصل مشترک 70
شکل 6. انواع شرکتهای کوچک از نظر رشد کارآفرینانه 75
شکل 7. رویکرد اهداف_ عقلایی(منطق علّی) 82
شکل 8. رویکرد ابزار - عقلایی(منطق اثرسازانه) 82
شکل 9. بریکولاژ و شروع عملیات کارآفرینانه 88
شکل 10. بازاریابی اجرایی با فرآیند برنامهریزی بازاریابی عقلایی 90
شکل 11. مدل مفهومی گرایش بازاریابی کارآفرینانه کسبوکارهای کوچک و متوسط 107
شکل 12. هشت عنصر برای تعریف فرصتهای بازار 138
شکل 13. رفتار کارآفرینانه در فصل مشترک بین شناسایی و بهرهبرداری از فرصت. 150
شکل 14. ویژگیهای مشترک و موضوعات کلیدی در گونهشناسی کسب و کار / SME پراکنده 183
شکل 15. رویکرد طرف تقاضا و طرف عرضه به خلق بازار 191
شکل 16. مدل پویا از خلق بازار 201
شکل17. انواع تأثیرات زمینهای بر فعالیتهای بازاریابی کسبوکارهای کوچک و متوسط 210
شکل 18. ویژگیهای نوآوری در کسبوکارها 213
شکل 19. مفهومسازی چارچوب TAPEاز بازاریابی نوآورانه در کسبوکارهای کوچک و متوسط 217
شکل 20. چارچوب TAP در بازاریابی نوآورانه شرکتهای کوچک و متوسط 222
شکل 21. تعداد کارکنان 235
شکل 22. گرایش ارتباط با مشتری 236
شکل 23. فناوریهای مدیریت ارتباط با مشتری مورد استفاده در کسبوکارها 237
شکل 24. رسانه اجتماعی و فرآیند مدیریت ارتباط با مشتری 238
شکل 25. رسانههای اجتماعی و دادههای مدیریت ارتباط با مشتری 239
شکل 26. تعامل با مشتریان 240
شکل 27. جوامع مشتریان آنلاین 241
شکل 28. مدیریت جوامع مشتری آنلاین 242
شکل 29. فناوریهای موبایل 242
شکل 30. کسب اطلاعات 243
شکل 31. یکپارچگی اطلاعات 244
شکل 32. دسترسی به اطلاعات 245
شکل 33. استفاده از اطلاعات 246
شکل 34. مزایای عملکرد مدیریت ارتباط با مشتری 247
شکل 35. فرآیند بازاریابی رابطهای 266
شکل 36. فرایند ارتباطات رسانههای اجتماعی